Tobias Hübinette

Tobias gammal bild-sized
Bildlänk till Metapedia

Bildtext
Bildlänk till hemort

Gunnar Tobias Hübinette eller Sam Dol Lee, född 1971-08-12 i Sydkorea och adopterad vid tidig ålder.

Tobias Hübinette var en av Expos grundare och rasideolog. Han är idag verksam på Södertörns högskola som ”forskare” i rasideologi.

Tobias Hübinette ges utrymme i svenska dagstidningar som en seriös forskare med en fin titel. Men inget kan vara mer fel. Tobias Hübinette drivkraft av ett underliggande hat och han är mest känd för att vara en brottsdömd militant vänsterextremist och AFA ledare. Han har av domstol flera gånger bedömts som psykiskt störd.

Tobias är enligt egen utsago en av grundarna av Expo och lade grunden till Expos arkiv och var verksam som chef för Expos underrättelseavdelning.

Utdrag från Tobias CV under ”Medlemskap”.
1991-94 Grundare och medredaktör för Kaos, Uppsala.
1994 Huvudbibliotekarie för SAC-Syndikalisterna, Stockholm.
1995 Medredaktör för Stoppa Rasismen, Stockholm.
1995-97 Grundare och medredaktör för Expo, Stockholm.
1995 Medgrundare (+ Stieg Larsson) av Expo Arkiv, Stockholm.
1995-97 Researchchef för Expo Research, Stockholm.
Tobias uppdaterade CV

Akademiska meriter
Hübinette är fil.kand. i iriska vid Uppsala universitet (1991) och fil.mag. i koreanska språket vid Stockholms universitet (2000) och fil.dr. i koreanska vid Stockholms universitet 2005 med avhandlingen Comforting an orphaned nation: representations of international adoption and adopted Koreans in Korean popular culture.

Vänsterextremism
Hübinette är medlem i och yrkesverksam vid olika organisationer som återspeglar hans övertygelser som syndikalist. Han har varit aktiv i Stoppa Rasismen och grundade 1994 tidningen Expo, där han arbetade fram till åtminstone 1998.

Mest uppmärksammad har Hübinette blivit för sin bok Den svenska nationalsocialismen — medlemmar och sympatisörer 1931-45 där 28 000 namngivna svenskar pekas ut som nazistsympatisörer under andra världskriget. Underlaget är en samling medlemsmatriklar, delägare till olika tidskrifter, men också människor som jul- och nyårshälsat hem från Finska vinterkriget och Fortsättningskriget i Finland. Detta arkiv lade grunden till Expos underrättelsearkiv.

Rasism och etnoaktivism
Också hans debattinlägg om internationella adoptioner har väckt uppmärksamhet, då han anser att adoptioner från mindre utvecklade länder till västvärlden är en fråga om ett rasistiskt uttryck för att vita människor kan ta barn från t.ex. koreanska fattiga föräldrar. Att det omvända förhållandet inte råder anser Hübinette vara ett bevis för en rasistisk grundsyn i västvärlden. Han anser att det är bättre för barnen att få stanna i sina födelseländer under raslikhet även om barnen inte får en familj där, då nationella adoptioner sällan sker i det koreanska samhället.

Likaså anser han att vita, västerländska mäns giftermål med kvinnor från t.ex. Thailand och Filippinerna är ett uttryck för ”undanträngda pedofila böjelser”.

Scan-Expo-Hubinette-Citater-Creol-Co-800Tobias Hübinette skrev följande i tidningen Creol 1996: ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

Kriminell bakgrund
Tobias Hübinette dömdes i maj 1992 av Uppsala tingsrätt för skadegörelse, sabotage och uppvigling till en månads fängelse. Vid denna tid var han aktiv i det trotskistiska partiet Socialistiska Partiets frontorganisation Stoppa Rasismen med bland annat Stieg Larsson, en annan av tidningen Expos grundare och mångåriga medarbetare.

1995 – Mordhot
Blev sommaren 1995 på nytt dömd till en lång rad brott med koppling till hans politiska aktivism. Bland annat hade han mordhotat ledande sverigedemokrater samt även arbetsgivare och föräldrar till dessa. Bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter. Böterna var (2006) ännu inte betalda. Han närvarade också när AFA stormade Sverigedemokraternas årsmöte och kastade in syra och gatstenar i möteslokalen i Norrköping 1995.

2000 – MisshandeI
I tidningen Svartvitt Med Expo berättade han 2000 att han att han brukat våld mot både barn och pensionärer av ideologiska skäl.

2006 -Mordbrand
År 2006 blev han även gripen för en rad opolitiska mordbränder, bland annat hos sin före detta flickvän och hennes nuvarande sällskap. Hübinette blev åtalad för mordbrand men dömdes slutligen till framkallande av fara för annan, grovt brott.
https://www.realisten.se/2006/06/21/tobias-hubinette-gripen-for-mordbrand/

2007 – Olaga hot,mordbrand
År 2007 var det dags igen, denna gång åtalad för att ha hotat en jurist, hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster – hos fel person. Han dömdes för dessa brott.

Domar 2007-2008: http://pdfcast.org/pdf/domar-2007-2008-hubinette-pdf

2008 – Olaga hot
År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterliggare en rättspsykiatrisk undersökning då han uppgivit att han smetat ketchup på sina skinkor och fotograferat detta för att lura ett kriminellt mc-gäng. År 2008 i samband med åtalet för olaga hot framkom det att Tobias Hübinette skickat hotfulla mail till personer med anknytning till en fakultet vid Stockholms universitet. I mailet beskriver Tobias Hübinette mordet på Anders Gustafsson.

Mordet på Anders Gustafsson
Tobias Hübinette har av utredande poliser hörts om det olösta mordet på 16-årige Anders Gustafsson, det sk fryshusmordet nyårsnatten 1995. Bevisen har dock inte räckt för ett frihetsberövande.

Länkar
Fria Tiders kartläggning av Hübinette
http://www.friatider.se/jag-ar-misstankt-for-ett-mord-mot-expo-grundaren-som-blev-regeringens-expert-pa-rasism
http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/vad-spelar-hudfargen-for-roll
http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/olika-syn-pa-fragan-om-ras
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskare-anklagas-for-omvand-rasism_431209.svd
http://tommyhansson.wordpress.com/2009/02/20/hubinette-vansterextremist-i-vardagsrummen/
http://www.bgf.nu/expo/monster.html

Hemsida: http://www.tobiashubinette.se/ (med hybris)
http://debatt.svt.se/2013/01/05/i-en-nation-av-antirasister-ar-endast-de-oppna-nazisterna-rasister/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s