Åsa Linderborg

Vänsterextremisten Åsa Linderborg och tidningen Aftonbladet ville nyligen tysta ner den oppositionella massmedian i landet genom att framställa en handfull anonyma kommentarer till artiklar i sådana medier som brottsliga enligt lagen om hets mot folkgrupp. Nu framställer hon sig själv som en förföljd martyr, samtidigt som hon varit med om att piska upp hatstämningar som lett fram till att tusentals oppositionella i Sverige dagligen lever inför risken att drabbas av våld för att de anser att svenskarnas intressen ska värnas och att folket förtjänar sanningen.

Linderborg har en lång bakgrund inom extremvänstern, som officiellt tog sin början när hon 1981 blev medlem i Kommunistisk Ungdom (nuvarande Ung Vänster). När det gäller hot mot nationalister har hon flera gånger uttalat sitt gillande, och i Aftonbladet den 12 december 2008 var det kanske mer uttalat än någonsin när hon valde att kommentera extremvänsterns attacker mot minnesmanifestationen i Salem:

-Jag ogillar våld i alla dess former men imponeras av att det i alla fall är några som har sån moralisk resning att de är beredda att till och med slåss med fascisterna.

I samma krönika, som fått den kanske passande titeln ”Sveket mot demokratin”, väljer Linderborg också att länka till motkraft.net, en knutpunkt för extremvänstern som ofta även fungerar som sambandscentral i anslutning till våldsaktioner mot nationalister.

Nu gråter alltså Linderborg över att hon känner sig hotad (Aftonbladet 2012-12-20, ”Förföljd av hatet”) och hur hemskt det är att hon måste skaffa säkerhetsfönster, vilka visserligen hennes arbetsgivare bekostar. Det är alltså samma Linderborg som hyllar och är en del av den extremvänstern som ligger bakom ett otal hot, skadegörelser och ”hembesök” i den goda antifascismens namn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s