Andreas Rosenlund

Peter Andreas Rosenlund, född 1967-04-13.
Tidigare varit skribent i kommunistiska tidningen Röd Press och varit medlem i Ung Vänster. Tidigare skribent i Judisk Krönika. Arbetade tidigare som lokalredaktör på Smålandstidningen i Mariannelund
Fd redaktör för Expo från 1995-1997 och en grundarna av Expo tillsammans med bland andra Tobias Hübinette.

Från 1997 till år 2000 var han pressekreterare för De Handikappades Riksförbund, DHR, som är inhyst i samma hus som Expo.
Från 2001 till 2007 har han varit anställd vid Apoteksbolaget.
Fråm 2007 till 2009 arbetade han vid Gullers Group/Gullers Grupp AB, ett företag i reklambranschen
Sedan år 2009 är Andreas Rosenlund idag verksam som informationsdirektör på Kronans Droghandel.

Växjö  Universitet, examensår 1994 i statsvetenskap.
Studier och examen kan ifrågasättas då hans uttalanden inte tyder på något kunnande eller insikt i statsvetenskap.
Andreas Rosenlund, tidigare redaktör för tidskriften Expo, har hävdat att Expo inte tar ställning i sakfrågan, angående flyktingpolitik och invandring.

Att i varje fall Rosenlund själv har ståndpunkter i sakfrågan – därtill ganska extrema sådana – har dock framgått av vad han sagt senare. Låt oss citera vad Andreas Rosenlund sade den 7 augusti 1997, i radions ”Studio ett”:

”Idag har vi en mycket låg invandring till Sverige och kostnaderna har sjunkit mycket, mycket drastiskt, om man nu ska diskutera i dom här termerna, vilket jag tycker är helt felaktigt! Det handlar inte alls om att man ska, så att säga, väga invandringen i några sorts ekonomiska termer, utan vi ska ha en invandring! Vi ska ta hand om människor som behöver vårt skydd! Jag tycker absolut att man ska till och med lätta på dom regler vi har och vi ska ta emot fler! Vi ska ta emot väldigt många fler än vad vi gör!”

”En mycket låg invandring” hävdar Andreas Rosenlund – i en situation då invandringen under första halvåret 1997 ökat kraftig jämfört med året innan, som i sin tur låg på en högre nivå än år 1986. Enligt Rosenlund ska vi ta emot ”väldigt många fler”.

Från Rosenlunds skriverier i Expo (”Blågult rättshaveri”) vet vi att han inte kan tänka sig någon lägre standard för dessa människor som ges skydd, för då blir det ”apartheid”. De måste genast få tillgång till det svenska socialförsäkringssystemet, fullt ut.

Kostnader är ovidkommande för Rosenlund, när det gäller invandring. Huruvida kostnader är ovidkommande för honom också när det gäller skola, sjukvård, åldringsvård osv, det framgår inte.

”Folk får säga och tycka vad dom vill givetvis! Men dom får också ta konsekvenserna av sina åsikter. Jag tycker till exempel då, om vi ska ta Kenneth Sandberg… som jobbar på Invandrarverket…”

”Folk får säga och tycka vad de vill”, förklarar Rosenlund, ”men de får ta konsekvenserna”. I Kina får man också säga och tycka vad man vill, om man bara tar konsekvenserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s